Arkitekten P.V. Jensen-Klint

Peder Vilhelm Jensen-Klint (1853-1930) er arkitekten bag Anna Kirkes smukke ydre og indre rum. Kirken blev opført i flere etaper med færdiggørelse i 1914, 1921 og 1928.

Kirken er et trefløjet anlæg med to kamtakkede gavle, hvor der på enderne ses to tagryttere, hvori klokkerne hænger. Der ringes morgen og aften.

Kirken er bygget af røde håndslåede mursten og har et tegltag. Kirkerummet får sit dagslys fra de seks høje vinduer i muren ud mod gaden. Under kirkerummet ligger kirkens store sal, og i den højre fløj er der på første sal sakristiet (sakristi er et rum til opbevaring af genstande til liturgisk brug samt til ophold for præsten), og i stuen kirkens lille sal. I den venstre fløj er der på stueetagen en hall, et kirkekontor og toiletter. I kælderen ligger FDF K9s lokaler og øverst oppe står det fine orgel

I kirkerummet er der bænke og plads til godt 200 mennesker, modsat vinduerne er bygget et pulpitur (balkon i kirke), der er båret af en række ottekantede granitsøjler.

Stilen er gotisk, og måske du har set en anden kirke i nærheden, der ligner Anna Kirke? Grundtvigskirken på Bispebjerg Bakke er nemlig også tegnet af Jensen-Klint i begyndelsen af 1900-tallet. En anden kirke i nærheden af Nørrebro, som også er tegnet af Jensen-Klint er Bethlehemskirken, der ligger på Åboulevarden. Den har ligeledes den karakteristiske gotiske trappegavl.

P.V. Jensen-Klint