Kirkelig velsignelse

Er et par først gift på rådhuset kan de vælge senere at gå i kirken og få velsignelsen. Dette kaldes en kirkelig velsignelse af et borgerligt indgået ægteskab. Den kirkelige velsignelse forløber næsten som vielsesritualet ved et kirkebryllup. Der er dog den forskel, at præsten ikke spørger parret, om de hver især vil tage den anden til ægtefælde. Dette spørgsmål har parret jo svaret på, da de indgik ægteskab på rådhuset.

Ønsker I en kirkelig velsignelse i Anna Kirke, skal I kontakte en af præsterne for at træffe aftale om dag og tidspunkt. Forud for den kirkelige velsignelse vil I mødes til en samtale med den præst, som skal stå for ceremonien. Under samtalen vil I gennemgå forløbet i kirken, aftale hvilke salmer der skal synges og andre praktiske ting. I skal være opmærksomme på, at der ved en kirkelig velsignelse, udover jer som par, skal være mindst to vidner tilstede, og at den kirkelige velsignelse forudsætter, at en af jer er medlem af folkekirken.

Her kan I finde kontaktinformation på kirkens præster, og I kan læse mere om medlemskab af folkekirken.