Navngivning

Dit barn skal navngives senest 6 måneder efter fødslen. Det kan ske i forbindelse med dåben, hvor du til dåbssamtalen fortæller præsten, hvad barnet skal hedde. Præsten vil herefter sørge for at navngivningen bliver registreret. Hvis barnet ikke skal døbes, eller hvis det skal navngives før dåben, skal navngivningen foretages på borger.dk. Navngivningen registreres herefter automatisk på kirkekontoret.

Alle kirkekontorer kan udstede en navneattest. Har du brug for en navneattest, kan du henvende dig på kirkekontoret i Anna Kirke.

Hvad skal barnet hedde

Det kan være en stor beslutning at vælge et navn til sit barn. Du har måske længe inden dit barn blev født tænkt på forskellige navne. Det med navnet gav helt sig selv, da den lille kom til verden. Eller måske er du stadig i tvivl om, hvad dit barn skal hedde.

Efter dansk navnelov må man have flere for- og mellemnavne men kun et efternavn. Ønsker I at jeres barn skal have begge jeres efternavne, har I derfor følgende to muligheder. Enten kan I flytte det ene efternavn til mellemnavnets plads, eller I kan forbinde de to efternavne med en bindestreg.

På borger.dk kan du læse mere om reglerne for navngivning, finde lister på allerede godkendte navne og læse om proceduren for ansøgning om endnu ikke godkendte navne.

Navneændring

Ønsker du en navneændring for dig eller dit barn, kan du læse mere om reglerne for navneændring på borger.dk. Det er med få undtagelser gebyrpålagt at få foretaget en navneændring.

Ønsker du at ændre dit navn i forbindelse med indgåelsen af ægteskab, kan du ligeledes søge om navneændring på borger.dk. I dette tilfælde sker navneændringen for at opnå navnefællesskab, og navneændringen vil være gebyrfri.